×
Google-Beoordeling
4.4
js_loader

Geen producten in de winkelwagen.

Ondersteun je hart en bloeddruk met Omega 3-vetzuren

Omega 3 is onmisbaar! Het helpt je hart en bloeddruk gezond te houden. Kunnen deze wel wat ondersteuning gebruiken? Lees dan snel door over omega 3 en welk supplement wij je aanraden.

Waarom omega 3-vetzuren essentieel zijn voor je gezondheid

 • Hartgezondheid: omega 3-vetzuren kunnen helpen het risico op hartaandoeningen te verminderen door het verlagen van triglycerideniveaus, het verlagen van bloeddruk en het voorkomen van plaquevorming in de bloedvaten.
 • Hersenfunctie: omega 3-vetzuren, met name EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur), zijn belangrijk voor een gezonde hersenontwikkeling en kunnen cognitieve achteruitgang en het risico op neurologische aandoeningen verminderen.
 • Ooggezondheid: DHA is een belangrijk component van het netvlies in de ogen. Voldoende inname van omega 3-vetzuren kan helpen bij het behoud van een gezonde oogfunctie en het verminderen van het risico op leeftijdsgebonden oogziekten.

De bronnen van omega 3-vetzuren moet je kennen

 • Vette vis: vette vis is de rijkste natuurlijke bron van omega 3-vetzuren, met name EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur). Voorbeelden van vette vis zijn zalm, makreel, haring, sardines, forel en ansjovis.
 • Plantaardige oliën: sommige plantaardige oliën bevatten ALA (alfa-linoleenzuur), een type omega 3 vetzuur. Goede bronnen van ALA zijn lijnzaadolie, koolzaadolie en sojaolie.
 • Noten en zaden: bepaalde noten en zaden bevatten ook ALA. Walnoten, chiazaad, lijnzaad (vlaszaad), hennepzaad en pompoenpitten zijn goede plantaardige bronnen van omega 3-vetzuren.
 • Algen: algen zijn uniek omdat ze EPA en DHA bevatten, vergelijkbaar met wat wordt aangetroffen in vette vis. Algen worden vaak gebruikt als supplement voor vegetariërs en veganisten om hun inname van EPA en DHA te verhogen.
 • Eieren: sommige eieren zijn verrijkt met omega 3-vetzuren, vooral DHA, als de kippen speciaal gevoerd zijn met omega 3 verrijkt voer.

Omega 3 vetzuren: wat is de juiste dosering?

De juiste dosering van omega 3-vetzuren kan variëren afhankelijk van leeftijd, gezondheidstoestand en specifieke gezondheidsdoelen. De belangrijkste omega 3-vetzuren waar vaak naar wordt gekeken zijn EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur), die voornamelijk worden aangetroffen in vette vis en algen.

Hier zijn algemene richtlijnen voor de dagelijkse inname van EPA en DHA:

Algemene gezondheid (volwassenen):

 • Ongeveer 250-500 mg EPA+DHA per dag wordt aanbevolen voor algemene gezondheidsvoordelen. Dit kan worden bereikt door het consumeren van 1-2 porties vette vis per week, zoals zalm, makreel, haring of sardines.
 • Als je geen vette vis eet, overweeg dan een omega 3 supplement te nemen dat EPA en DHA bevat, zoals visoliecapsules. Kies een supplement met een dosering die overeenkomt met deze aanbevelingen.

Hartgezondheid:

 • Voor hartgezondheid kunnen hogere doseringen tot 1000-4000 mg EPA+DHA per dag worden aanbevolen, onder toezicht van een arts.

Zwangerschap en borstvoeding:

 • Ongeveer 200-300 mg DHA per dag wordt aanbevolen voor zwangere vrouwen, en 300-500 mg DHA per dag voor vrouwen die borstvoeding geven.

Voor kinderen geldt een andere dosering. 

Voor algemene gezondheid:

 • Voor kinderen van 1-8 jaar wordt over het algemeen aanbevolen om ongeveer 0.5 tot 1 gram omega 3-vetzuren per dag te consumeren, inclusief EPA en DHA.
 • Voor kinderen van 9-13 jaar kan de aanbevolen dagelijkse inname worden verhoogd tot ongeveer 1-2 gram omega 3-vetzuren per dag.

Voor kinderen met specifieke gezondheidsproblemen:

 • Kinderen met aandoeningen zoals ADHD of autismespectrumstoornis (ASS) kunnen baat hebben bij hogere doses omega 3-vetzuren.
 • De dosering kan variëren van 1 tot 2 gram EPA+DHA per dag, afhankelijk van de ernst van de symptomen en onder begeleiding van een kinderarts of specialist.

Onze favoriet: visoliecapsules

Om je omega 3-vetzuren op natuurlijke wijze aan te vullen, kun je kiezen voor visoliecapsules. Onze Super Omega 3 visoliecapsules zijn speciaal samengesteld om de algehele gezondheid en welzijn te ondersteunen. Elke capsule zit boordevol hoogwaardige Omega 3 vetzuren, waaronder EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur), bekend om hun gunstige effecten op de gezondheid van het hart, de vasculaire functie en het mentale welzijn. Deze essentiële voedingsstoffen helpen bij het handhaven van een gezond cholesterolgehalte en zijn cruciaal voor een optimale oogfunctie en hersenmetabolisme.

Regelmatige inname van onze omega 3 capsules kan helpen bij het beheersen en ondersteunen van verschillende aspecten van de fysiologische gezondheid, van cardiovasculaire voordelen tot neuroprotectieve eigenschappen.

Deze klant is blij met de capsules:

“Het product komt in een glazen fles met een bijpassend maatlepeltje zodat je de juiste hoeveelheid tot je kan nemen. Gemakkelijk, snel en smakelijk!”

Bestel Super Omega 3 en probeer het zelf

Met Super Omega 3 merk je meteen verschil. Begin je voor het eerst met dit supplement? Raadpleeg dan eerst even een gezondheidsprofessional.  

Bestel Super Omega 3