×
Google-Beoordeling
4.4
js_loader

Geen producten in de winkelwagen.

Mood swings of darmklachten? Ontdek ProBiotica HistaminX!

Heb je weleens last van ‘mood swings’ of darmklachten? Dan kan probiotica een geweldig hulpmiddel zijn. Probiotica zijn levende micro-organismen die je darmen ondersteunen. En darmen zijn je tweede brein. Voelen je darmen zich niet goed? Dan is er een grote kans dat jij je ook niet goed voelt. Maar als je gevoelig bent voor histamine, kun je niet iedere probiotica inzetten. En juist daarom hebben we ProBiotica HistaminX ontworpen.

Wat is histamine?

Histamine is een chemische stof die van nature in het lichaam voorkomt en betrokken is bij lokale immuunreacties. Het reguleert darmfuncties en fungeert als een neurotransmitter. Voor sommige mensen kan de afbraak van histamine echter problematisch zijn, wat leidt tot histamine-intolerantie.

Hoe merk je een histamine intolerantie?

Een histamine intolerantie is erg vervelend. Maar je bent echt niet alleen. Ongeveer 1% van de wereldbevolking lijdt aan histamine-intolerantie. Twijfel je of jij hier last van hebt? Onderstaande factoren duiden vaak op een histamine intolerantie:

 • Maag-darmklachten: dit kan variëren van maagpijn, krampen, diarree, misselijkheid tot braken.
 • Huidreacties: jeuk, roodheid, netelroos (galbulten), zwellingen en eczeem kunnen voorkomen.
 • Hoofdpijn en migraine: sommige mensen ervaren hoofdpijn, vooral migraine-achtige hoofdpijn, als reactie op histamine.
 • Vermoeidheid: overmatige vermoeidheid, gebrek aan energie en algemeen onwel voelen kunnen voorkomen.
 • Ademhalingsproblemen: histamine kan luchtwegklachten veroorzaken, zoals niezen, loopneus, verstopte neus en soms zelfs astma-achtige symptomen.
 • Cardiovasculaire symptomen: dit omvat duizeligheid, flauwvallen, hartkloppingen of een snelle hartslag.

Let er wel op dat deze factoren ook kunnen duiden op een andere aandoening. Als je echt zeker wilt weten of je intolerant bent voor histamine, raden we een adviesgesprek met een orthomoleculair therapeut aan. 

Zo pak je een histamine intolerantie op natuurlijke wijze aan

Waar een probleem is, is ook een oplossing. Een histamine intolerantie kun je echt oplossen of verminderen. Probeer eens deze tips:

 • Vers voedsel: geef de voorkeur aan vers voedsel en vermijd restjes of langdurig bewaarde voedingsmiddelen, aangezien deze hogere niveaus van histamine kunnen bevatten.
 • Probiotica: niet alle probiotica zijn geschikt voor mensen met een histamine intolerantie. Zoek naar probiotica die je helpen de darmen te ondersteunen zonder histamine-afgifte te stimuleren.
 • Voedingsdagboek: houd een voedingsdagboek bij om te identificeren welke voedingsmiddelen of situaties jouw symptomen verergeren, zodat je deze kunt vermijden.
 • Een histamine-arm dieet: vermijd voedingsmiddelen die rijk zijn aan histamine of die de afgifte van histamine bevorderen. Dit omvat gefermenteerde voedingsmiddelen (zoals kaas, zuurkool), gerookt vlees, citrusvruchten, tomaten, noten, chocolade, alcohol (vooral rode wijn en bier), en sommige specerijen. Let ook op voedingsmiddelen die het vrijkomen van histamine stimuleren, zoals aardbeien, ananas en sommige kruiden.
 • Stressmanagement: stress kan de symptomen van histamine-intolerantie verergeren. Probeer stress te verminderen door middel van ontspanningstechnieken zoals yoga, meditatie, of ademhalingsoefeningen.

De oplossing voor histamine intolerantie: ProBiotica HistaminX

ProBiotica HistaminX bevat specifieke stammen van bacteriën die histamine in de darmen helpen af te breken. Ze verhogen de enzymactiviteit die nodig is voor een effectieve afbraak van histamine, waardoor de symptomen van histamine-intolerantie verminderd worden.

Voordelen van ProBiotica HistaminX

Verbeterde darmgezondheid

Eén van de belangrijkste voordelen van ProBiotica HistaminX is de ondersteuning van de darmgezondheid. Door de balans van goede bacteriën in de darmen te verbeteren, helpt dit supplement bij het bevorderen van een gezonde darmflora, wat essentieel is voor de algehele gezondheid.

Vermindering van histamine-gerelateerde symptomen

Voor mensen met histamine-intolerantie kan het nemen van ProBiotica HistaminX helpen bij het verminderen van symptomen zoals hoofdpijn, huiduitslag en spijsverteringsproblemen. Dit komt door de verbeterde afbraak van histamine in het lichaam.

Versterking van het immuunsysteem

Door de gezondheid van de darmen te verbeteren, draagt ProBiotica HistaminX ook bij aan een sterker immuunsysteem. Een gezonde darmflora is cruciaal voor het immuunsysteem, omdat veel van de immuunreacties in de darmen beginnen.

Hoe gebruik je ProBiotica HistaminX?

Het is aanbevolen om dagelijks een capsule ProBiotica HistaminX in te nemen, bij voorkeur tijdens een maaltijd. Dit zorgt voor de beste opname en effectiviteit van de probiotica. Raadpleeg altijd een gezondheidsprofessional voordat je begint met een nieuw supplement, vooral als je al bestaande gezondheidsproblemen hebt.

Veelgestelde vragen over ProBiotica HistaminX

Hoe snel kan ik resultaten zien?

De effecten van ProBiotica HistaminX variëren per persoon. Sommige gebruikers merken binnen enkele dagen verbetering, terwijl het voor anderen enkele weken kan duren.

Kan ik ProBiotica HistaminX nemen met andere medicijnen of supplementen?

Hoewel ProBiotica HistaminX veilig is om te gebruiken, is het altijd een goed idee om met een gezondheidsprofessional te overleggen voordat je het combineert met andere medicijnen.

Zij zijn blij met de probiotica van Seeking Health

“This product works. Right away. I’m very pleased and happy that I can get this product right here in Holland.”

“Ik slik ze nu vier weken en merk duidelijk verbetering in mijn vertering en kan mijn voedingspatroon eindelijk uitbreiden.”

“Not only do I have less digestive discomfort, I also experience less joint pain, less skin pain and less general irritability and exhaustion. When I miss the timing on either product I notice the difference.”

Bestel ProBiotica HistaminX en probeer het zelf

ProBiotica HistaminX biedt een natuurlijke oplossing voor mensen die worstelen met histamine-intolerantie. Door de darmgezondheid te verbeteren en de afbraak van histamine te ondersteunen, kan dit supplement helpen de kwaliteit van leven te verbeteren. 

Bestel ProBiotica HistaminX