×
Google-Beoordeling
4.4
js_loader

Geen producten in de winkelwagen.

Vezeltekort? Los het op met FibreControl en Pro Präbioma!

Onze voeding bevat vaak te weinig vezels. De grond is uitgeput en de wereldbevolking is gegroeid. Enorm jammer, want vezels zijn juist de basis van goede gezondheid. Maar, er is een natuurlijke manier om aan meer vezels te komen: FibreControl en Pro Präbioma.

Wat zijn de voordelen van vezels voor mijn gezondheid?

Vezels zijn niet voor niets aanwezig in iedere gezonde maaltijd. Een onmisbaar ingrediënt, en wel hierom:

 • Verbeterde spijsvertering: Vezels bevorderen een gezonde spijsvertering door het bevorderen van een regelmatige stoelgang en het voorkomen van constipatie. Vezelrijk voedsel helpt bij het vormen van zachte en goed gevormde ontlasting, wat de passage vergemakkelijkt en het risico op verstopping vermindert.
 • Verzadiging en gewichtsbeheersing: Vezelrijke voedingsmiddelen hebben de neiging om meer vulling te geven met minder calorieën. Ze zorgen voor een langduriger gevoel van verzadiging, wat kan helpen bij het verminderen van overeten en het handhaven van een gezond gewicht.
 • Beheersing van bloedsuikerspiegel: Oplosbare vezels, zoals die gevonden in haver, bonen en groenten, kunnen helpen de bloedsuikerspiegel te stabiliseren door de opname van suikers te vertragen. Dit kan gunstig zijn voor mensen met diabetes of die moeite hebben met het beheersen van hun bloedsuikerspiegel.
 • Hartgezondheid: Vezels kunnen helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte in het bloed, vooral het LDL ("slechte") cholesterol. Een lager cholesterolgehalte vermindert het risico op hartziekten en beroertes.
 • Verbetert de darmgezondheid: Vezels stimuleren de groei van goede bacteriën in de darmen, wat gunstig is voor de darmgezondheid en het immuunsysteem.
 • Preventie van bepaalde ziekten: Een vezelrijk dieet wordt geassocieerd met een lager risico op verschillende ziekten, waaronder darmkanker, diverticulitis en hartaandoeningen.

Vezels verminderen of voorkomen klachten als een pijnlijke, opgezette buik, een vol gevoel, een slechte eetlust, misselijkheid, zuurbranden, hoofdpijn en aambeien. 

Waar zitten vezels in?

Je kunt je lichaam op een natuurlijke manier zoveel mogelijk voorzien van vezels. Zo pak je dat aan:

 • Eet meer groenten en fruit: Groenten en fruit zitten boordevol vezels. Laat je maaltijden bestaan uit een kleurrijk assortiment groenten en voeg fruit toe als gezonde snacks. Probeer bladgroenten, broccoli, wortelen, appels, bessen en peren.
 • Kies volle granen: Vervang geraffineerde granen (zoals witbrood, witte rijst) door volle granen. Kies voor volkoren brood, volkoren pasta, zilvervliesrijst, quinoa, havermout en gerst.
 • Verhoog peulvruchten en bonen: Bonen, linzen, kikkererwten en andere peulvruchten zijn uitstekende bronnen van vezels. Voeg ze toe aan soepen, stoofschotels, salades of maak er vegetarische burgers van.
 • Eet meer noten en zaden: Amandelen, walnoten, chiazaad, lijnzaad en pompoenpitten zijn goede bronnen van vezels. Strooi ze over yoghurt, ontbijtgranen of salades voor een extra vezelboost.
 • Kies voor vezelrijke snacks: Kies voor gezonde snacks zoals groenten met hummus, een handjevol noten of een stuk fruit in plaats van bewerkte snacks met weinig vezels.
 • Laat de schil aan: In veel groenten en fruit zitten vezels in de schil. Was ze grondig en eet ze met schil, zoals aardappelen, appels, komkommers en courgettes.
 • Voeg havermout toe aan je dieet: Havermout is een geweldige bron van oplosbare vezels. Eet het als ontbijt met wat vers fruit en noten voor een voedzame start van de dag.
 • Gebruik volkoren meel bij het bakken: Bak zelf met volkoren meel in plaats van wit meel. Hiermee kun je je vezelinname verhogen bij het maken van brood, muffins, pannenkoeken en meer.
 • Drink voldoende water: Vezels werken het beste als ze worden gevolgd door voldoende vocht. Zorg ervoor dat je veel water drinkt om de vezels door je spijsverteringsstelsel te helpen bewegen.

Hoe kunnen Pro Präbioma en FibreControl bijdragen aan een betere darmgezondheid?

Het is belangrijk dat we dagelijks zo’n 30 tot 40 gram voedingsvezels binnenkrijgen. Ze zijn onmisbaar voor een goede spijsvertering en zorgen voor een verzadigd gevoel na het eten. FibreControl en Pro Präbioma helpen je hierbij. Beide zijn oplosbare vezels, zodat ze de darmwand niet prikkelen en je wél alle voordelen bieden.

Pro Präbioma

Pro Präbioma biedt optimaal op elkaar afgestemde oplosbare vezels om de darmflora te bevorderen: gedeeltelijk gehydrolyseerde guargom, acaciavezel, resistent dextrine en α-Gluco-Oligosacchariden (GOSα). Daarnaast bevat dit product calcium en zink, wat belangrijk is voor de stofwisseling en spijsvertering.

FibreControl

FibreControl van Vitaplex is een hoogwaardig vezelsupplement dat oplosbare voedingsvezels levert in een gemakkelijk doseerbare poedervorm. Afkomstig uit het sap van de Acacia Senegal-boom, die voornamelijk in Afrika en Azië groeit, bestaat dit supplement voor ongeveer 90% uit oplosbare vezels. Elke portie FibreControl bevat 7,5 gram acaciavezels, waardoor het een uitstekende keuze is om de dagelijkse vezelinname te verhogen. De fermenteerbare aard van acaciavezels betekent dat ze kunnen dienen als substraat voor nuttige darmbacteriën, en worden omgezet in vetzuren met een korte keten zoals butyraat, die essentieel zijn voor de gezondheid van de dikke darm.

Deze klant is blij met FibreControl: 

“Een perfect product om ervoor te zorgen dat je voldoende vezels binnenkrijgt terwijl je een Low FODMaP dieet volgt. Het product is in poedervorm en lost gemakkelijk op in water. Het kan wel even duren om aan de smaak te wennen.”

Bestel FibreControl en Pro Präbioma en probeer het zelf

FibreControl en Pro Präbioma vullen elkaar goed aan, en zorgen samen voor de ideale darmflora. Begin je voor het eerst met dit supplement? Raadpleeg dan eerst even een gezondheidsprofessional.  

Bestel FibreControl

Bestel Pro Präbioma